'

Uredjenje Srebrnog jezera pred početak sezone

LOKALNE VESTI
Autor:
Izvor:
Čet, 3.04.2014
0

Do početka sezone na Srebrnom jezeru ostalo je još nepunih mesec dana. Pripreme za letnju sezonu su u toku, a leto 2014. na Srebrnom jezeru protećiće uz mnogobrojne novine. Ovih dana vredno se radi na sredjivanju plaže, proširenju parking prostora, izgradnji sportskih terena itd. Po rečima predsednika opštine Veliko Gradište, Dragana Milića, ove godine očekuje se veliki broj turista, a za smeštaj je potrebno izdvojiti od 5 do 20 evra.

\"\"

Kako bi turistička ponuda bila što primamljivija, postoje inovacije koje se svake godine uvode na Srebrnom jezeru kako bi privukle što veći broj turista. Dragan Milić,predsednik opštine Veliko Gradište je u svom intervijuu za naš medij, otkrio planove i najavio predviđene aktivnosti u predstojećoj sezoni.

Opština Veliko Gradište, svake pa i ove godine u aprilu, značajnije investira u postojeće resurse, trudeći se da uskladi potrebe i zadovolji ukuse svojih turista. U ovoj predsezoni akcenat stavljamo na uredjenju plaže. Uradiće se izvlačenje mulja iz jezera i plaža će biti nasuta peskom. Planirana je izgradnja igrališta za odbojku na pesku, kao i vaterpolo igrališta. Kupačima neće faliti hladovine jer će u ovoj sezoni biti postavljene nadstrešnice na plaži. U toku je izgradnja restorana na samoj obali jezera, a kao još jedan vid razonode koje će ponuditi Silver Like, biće bioskop na otvorenom. ”, izjavio je Milić.

\"\"

\"\"

Po njegovim rečima, Srebrno jezero trebalo bi dobiti gejzer ili vodoskok. Osim dekorativnog izgleda vodoskok ima i funkciju prečišćavanja vode i koristi se u mnogim razvijenim zemljama širom sveta.

Jedna od značajnijih investicija jeste Akva park, koji je izgradjen 2011.godine i prostire se na površini od 2.500 m2, od čega je 780 pod vodom.

U skladu sa potrebama posetioca, trenutno se radi na povećanju parking kapaciteta ispred Akva parka.


\"\"

\"\"

Za ove radove sredstva su obezbedjena iz budžeta opštine Veliko Gradište i Direkcije za izgradnju.

Napravljena je strategija i postavljen je cilj da svi tekući radovi budu završeni do 1.maja, datum koji inače predstavlja početak sezone. Za prvomajske praznike očekuje se između 20 i 30 hiljada posetilaca”, kaže Dragan Milić.

\"\"

Istako bih, da smo u pregovorima oko izgradnje hotela. Ono što fali našoj turističkoj destinaciji jeste zatvoren bazen, nekoliko sportskih terena kao i sala za sportske pripreme”.

Predsednik opštine Dragan Milić je naglasio da u Velikom Gradištu od turizma živi oko 300 ljudi. On je dodao da su za potrebe turizma i hotelijerstva, u srednjoj školi Veliko Gradište otvoreni smerovi za konobare, kuvare i turističke tehničare. Edikacija i osposobljavanje kadrova značilo bi pružanje što kvalitetnije usluge u oblasti turizma.

\"\"

Na nedavno održanom Sajmu turizma imali smo uspešan nastup, na kome smo predstavili potencijale našeg kraja. Naš plan je da svake godine za 10 odsto uvećamo posećenost Srebrnog jezera. Šansu vidimo i ka susednoj Rumuniji jer na pansionu su nam od 20 do 50 ljudi dnevno”, rekao je on.

Niz manifestacija koje ćemo i ove godine ponuditi posetiocima jesu “Dani cveća”, “Carevčevi dani, “Alaske večeri”, “Pasuljijada”, “Muzički susreti omladina”, prvenstvo u odbojci na pesku i fudbalski turniri. Celo leto je popunjeno raznim aktivnostim, tako da sam kraj sezone obeležava Medjunarodni festival posvećen ekološkom i turističkom filmu “Silafest”.

Za one koji planiraju da provedu par dana na Srebrnom jezeru, za smeštaj je potrebno izdvojiiti od 5 do 10 evra po danu, za privatan, dok za hotelski smeštaj, u zavisnosti od vrste smeštaja i usluga, cena je od 12 do 20 evra.

Ispravnost vode u zimskoj sezoni se proverava na 2 meseca a u sezoni se voda kontroliše 2 puta mesečno.


Izvor: Hit radio
Autor: Hit radio

Vaši komentari
Ostavite komentar