'

Veliko Gradište: Prijem za majke porodilje

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 18.12.2018
0

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primiće u utorak, 25. decembra majke, odnosno roditelje koji su rođenjem deteta, ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

 

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, i to za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. 

Roditelji novorođenih beba će, ovom prilikom, od opštine dobiti i dečja sedišta za automobil dok će im JKP ''Dunav Veliko Gradište'' obezbediti karte za besplatan parking.

Opština je postala bogatija za 11 devojčica i 11 dečaka pa je pravo na naknadu za protekli period ostvarila 21 porodica za 22 bebe.

Pravo na opremanje novorođenčeta i dodatno opremanje kao i naknadu za novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište i Odlukom o izmeni Odluke o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište iz 2017. godine, a ostvaruje se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i Opštinske uprave opštine Veliko Gradište. 

Ovakvim socijalnim programom opština nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece, nezaposlenih majki i žena kojima je potrebna vantelesna oplodnja te mladih bračnih parova.

Prijem će se održati u svečanoj sali Skupštine opštine sa početkom u 12 sati. 

Vaši komentari
Ostavite komentar