'

Okrugli sto „Mreža podrške za decu i mlade“ u Požarevcu (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 6.12.2018
0

U Požarevcu danas je održan stručni skup pod nazivom „Mreža podrške za decu i mlade“. Cilj skupa je poboljšanje položaja dece i mladih u sukobu sa zakonom i uriziku sukoba sa zakonom. 


Kako je rekla direktorka Centra za socijalni rad Tatjana Rajić, cilj današnjeg skupa je poboljšanje položaja dece i mladih u sukobu sa zakonom i uriziku sukoba sa zakonom. Grad Požarevac je izabran kao primer dobre prakse od strane UNICEF-a u smislu dobrih modela koji postoje u gradu a koji se bave ovom grupom dece. 

U ovom trenutku Centar za socijalni rad na aktivnoj evidenciji ima oko 300 dece i mladih koji imaju nekakav sukob sa zakonom ili rizik sukoba sa zakonom na svu sreću imamo resusr u zajednici Socijorehabilitacioni klub za mlade koji nas podržava u delu terapautskog savetodavnog rada sa ovim mladim ljudima.

Početkom ove godine grad Požarevac odazvao se pozivu UNICEF-a i Centra za socijalno preventivne aktivnosti GRiG da zajedno rade na unapređenju položaja dece i mladih u sistemu pravosuđa. Cilj ove saradnje je uspostavljanje sistema podrške za decu u sukobu sa zakonom i u riziku od istog, a naša zajednica je prepoznata kao jedna od naprednijih u smislu potencijalnih resusrsa i brige o ovoj ciljnoj grupi.


                

Vaši komentari
Ostavite komentar