'

EPS planira uvođenje elektronskog plaćanja računa

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Sre, 7.11.2018
0

Elektroprivreda Srbije planira da u narednom periodu omogući građanima da, ukoliko to oni budu želeli, račune za struju dobijaju na mejl adresu kao i da omogući građanima da preko telefona provere visinu svog računa i da ga isto tako plate.


Direktor Sektora za informaciono-komunikacione tehnologije EPS-a Miodrag Bogdanović kaže da je to samo deo procesa digitalizacije koji u ovom državnom preduzeću godinama unazad traje, te da je plan EPS-a i da u potpunosti pređe na poslovanje "bez papira".

Bogdanović za Tanjug kaže da kada je reč o slanju računa na mejl korisnika, EPS to se već čini, ali objašnjava da je reč o privrednim subjektima.

Kaže da ovo preduzeće svakog meseca isporuči više hiljada računa putem mejla preduzećima kako bi izmirili svoje obaveze, a na pitanje da li i građani mogu da očekuju ovu uslugu, Bogdanović odgovara potvrdno.

"Da. Plan je elektronsko plaćanje računa. Uvid u račun, da svaki građanin može sa svog mobilnog uređaja da pristupi i vidi svoj račun i da izvrši elektronski plaćanje računa", kaže Bogdanović.

Objašnjava da kada je reč o usluzi namenjenoj građanima, da će morati da se sprovedu određene procedure kako bi ta usluga zaživela, odnosno da korisnici daju saglasnost da im se račun isporuči putem mejla.

Opcija o kojoj se takođe razmišlja je i da svaki građanin ponaosob može da sam pristupu portalu EPS-a, vidi stanje svog računa i izvrši elektronsko plaćanje.

Više o ovome pogledajte OVDE

Vaši komentari
Ostavite komentar