'

Gradonačelnik obišao radove na nekoliko lokacija u gradu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: pozarevac.rs
Sre, 7.11.2018
0

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao je izvedene radove na trotoaru kod gradske bolnice i u Nevesinjskoj ulici kao i radove koji su još u toku kod pijace Krug.


Kada je u pitanju Nevesinjska ulica, tu je urađena kompletna rekonstrukcija kolovoza, sa trotoarima a pre toga su zamenjene azbestne cevovodne cevi. Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da je upravo cilj ovog gradskog rukovodstva da se urede sve frekventne saobraćajnice koje nisu rađene više od decenije. Vrednost samog asfaltiranja je preko 12 miliona dinara. Spasović je napomenuo da sve što se radi u lokalnoj samoupravi radi se po planovima i po strategiji održivog razvoja. Ova vlast se prema gradu odnosi domaćinski što će nastaviti da radi i ubuduće. Sve saobraćajnice u široj zoni će biti u funkciji ali to ne znači da će se zapostaviti i druge mesne zajednice uključujući i seoske. Nikada se više nije asfaltiralo upravo po seoskim MZ, oko 300 miliona dinara je investirano po selima. U ovim MZ se asfaltira upravo kao i u gradu, rade se prilazi domaćinstvima i garažama što nije bio slučaj u prethodnom periodu. Cilj je da svi imaju iste uslove, kako u gradu tako i po selima.

Izvedeni su radovi na rehabilitaciji trotoara kod Opšte bolnice u vrednosti od oko 2,3 miliona dinara u ulicama Vojvode Dobrnjca, Prištinskoj i Bratstva i jedinstva.