'

U Požarevcu obeležen Dan radnika u obrazovanju (VIDEO+FOTO)

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 7.11.2018
0

U Velikoj sali Centra za kulturu Požarevac priređena je Svečana akademija na kojoj su dodeljene nagrade zaposlenima za ostvarene rezultate u vaspitno-obrazovnom radu i saradnji u razvoju obrazovanja. Povelju  za životno delo dobio je Periša Stanojević iz Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.


Na Svečanoj akademiji gostima su se obratili gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i član Gradskog veća za prosvetu i zdravstvo Vesna Pejić.

"Želim da znate i da nemate ni najmanju dilemu da ste vi i škole u kojima radite gradu Požarevcu podjednako važni kao Univerzitet Kolumbija Njujorku, kao Harvard Kejmbridžu, kao Sorbona Parizu, ETF ili Pravni fakultet Beogradu.Sve te svetski poznate obrazovne ustanove ne bi bile na tako dobrom glasu i ne bi mogle da se hvale sjajnim umovima iz svojih klupa da u njih ti isti umovi nisu došli iz vaših klupa, drage dame i gospodo.Vi ste ih zarazili virusom znatiželje prema matematici, istoriji, geografiji, umetnosti, stranim jezicima i što je najvažnije, zarazili ste ih - velikim snovima i ciljevima", rekao je između ostalog Spasović i na kraju čestitao prosvetnim radnicima koji su dobiti zaslužena priznanja.

Dan prosvetnih radnika slavi nemerljiv značaj koji prosvetni radnici imaju u obrazovanju svakog deteta,pripremajući ga za izazove sa kojima će se susretati.

Program za sve prisutne su pripremili Muzička škola „Stevan Mokranjac“, Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“, Požarevačka gimnazija i vokalna grupa nastavnika muzičke kulture grada.

Snimak jučerašnje akademije pogledajte OVDE. 


Vaši komentari
Ostavite komentar