'

U petak koncert gitare

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 6.11.2018
0

U okviru Novembarskih dana kulture, Muzička škola "Stevan Mokranjac" u Požarevcu u petak 9. novembra, priređuje koncert gitare Danila Milojkovića. 


Koncert će biti organizovan u Koncertnoj sali škole, sa početkom u 19 sati. Na programu biće klasična dela i ulaz za sve posetioce je slobodan. 

Danilo Milojković rođen je u Kladovu 1992. godine. Završio je Ocnovnu muzičku školu ,,Stevan Mokranjac“ u Požarevcu, u klasi nastavnika Slavoljuba Tasića, a svoje srednjoškolsko muzičko obrazovanje nastavlja, takođe, u Požarevcu, u klasi profesora Mladena Ničića.

Tokom svog srednjoškolskog obrazovanja, od 2008. do 2011. nastupa kao član vokalno-instrumentalnog ansambla „Mozaik“ iz Požarevca, koji izvodi stare srpske pesme i gospel muziku u modernim aranžmanima.

Osnovne akademske studije, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, upisuje 2011. godine, u klasi profesora Darka Karajića. Tokom studija aktivno učestvuje na gitarističkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Osvojio je brojne nagrade i usavršavao se kod eminentnih pedagoga i gitarista današnjice, kao što su: Zoran Krajišnik, Vera Ogrizović, Vesna Petković, Srđan Tošić, Dušan Bogdanović, Paul Galbraith, Gerard Abiton, Aleksandar Hadži Đorđević, Aniello Desiderio. Master akademske studije završio je 2016. i trenutno radi u MŠ ,,Stevan Hristić“ u Mladenovcu.

Vaši komentari
Ostavite komentar