'

Ishrana preduslov zdravlja (VIDEO)

ZDRAVLJE
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 15.10.2018
0

Gostujući u jutarnjem programu "Nedremanje" dr Saša Dražilović sub specijalista za ishranu u ZZJZ Požarevac govorio je o pravilnoj ishrani, Svetskom zdravlju hrane. Kako je rekao samo poštujući principe pravilne ishrane koji podrazumevaju raznovrsnost, ravnomernost i umerenost možemo obezbediti telu potrebnu količinu energije i hranljivih materija zanesmetano funkcionisanje.


Ove godine Svetski dan hrane, 16. oktobar obeležava se pod sloganom: „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost” sa fokusom na smanjenje broja gladnih u svetu. Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa svim domovima zdravlja, osnovnim školama i predškolskim ustanovama Braničevskog i Podunavskog okruga svake godine priprema obeležavanje Svetskog dana hrane, 16. oktobra kao značajnog datuma u Kalendaru javnog zdravlja i kampanje Oktobar - mesec pravilne ishrane.

Tim povodom u ovom mesecu organizuju se predavanja na temu zdrave ishrane. Kako je Dražilović istakao u OŠ „Vuk Karadžić“  biće organizovano predavanje za roditelje na ovu temu.

Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) obeležava svake godine 16. oktobar – Svetski dan hrane, dan kada je ova organizacija i osnovana 1945. godine.  U Srbiji se 16. oktobar – Svetski dan hrane obeležava od 2001. godine uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije  i prilika je da se ukaže na značaj postizanja cilja održivog razvoja - bez gladnih do 2030. godine.

Detaljnije o ovome, poslušajte u snimku.Vaši komentari
Ostavite komentar