'

Nagrade za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost grada (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 11.10.2018
0

Požarevac je na nedavno održanom 51. Međunarodnom sajmu LORIST u Novom Sadu osvojio pehar za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost grada Požarevca. Gradonačelnik Bane Spasović je na današnjoj konferenciji komentarišući odvojena priznanja naglasio da su nagrade dobijene za nešto originalno, izvorno požarevačko, kao što su Ljubičevske igre samo požarevačke. 


Požarevac je grad bogat istorijom, kulturom istorijom. Imamo dobre, vredne i stručne ljude i sve je ovo proizvod timskog rada, istakao je između ostalog gradonačelnik Bane Spasović. 

Na ovogodišnjem Sajmu Ljubičevske konjičke igre kao okosnica, ali i ostali turistički sadržaji grada ponovo su prepoznati kao nešto što odskače iz ustaljenih okvira i dobro poznatih šablona. Dokaz tome je i ovogodišnji broj nagrada krunisanih velikim peharom Novosadskog sajma za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost Grada Požarevca.


Osvojene su Velike zlatne medalje za organizaciju 55. Ljubičevskih igara, 24. Međunarodni Limes kongres koji je održan ove godine u Arheološkom parku „Viminacium“ u Kostolcu, obeležavanje 300 godina Požarevačkog mira, za manifestacioni turizam kao poveznicu Požarevca sa svetom kao i onom za unapređenje turističke infrastrukture grada. Pored njih Požarevac se ponosi i Velikom zlatnom medaljom Turističkoj organizaciji Grada Požarevca i zlatnom medaljom za promovisanje slavnih Požarevljana u cilju popularizacije turizma.

Snimak konferencije pogledajte OVDE. 

Vaši komentari
Ostavite komentar