'

Obeležen dan Poljoprivredne škole

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 11.10.2018
0

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu juče je obeležila dan škole.Poljoprivredna škola osnovana je pre 146 godina i svrstava se u red najuspešnijih škola ove vrste u Srbiji.Na svečanoj akademiji direktor škole Vidoje Vukšinović podsetio je na istorijat škole od 1872. godine do danas.Po rečima direktora škole prolaznost učenika je veoma visoka, čak 61 učenik je školsku 2017/2018 godinu završio sa odličnim uspehom, a veliki broj maturanata je upisao studije.
Danas školujemo 400 redovnih učenika u 18 odeljenja za 8 obrazovnih profila iz oblasti poljoprivrede, veterine, horticulture i prerade hrane”, rekao je direktor škole i dodao da osim redovne nastave, učenici škole u z pomoć svojih nastavnika i vaspitača ostvarili su zapažene rezultate na republičkim takmičenima u području rada i na takmičenju domova srednjih škola Srbije i sportskim takmičenjima.
„Definisana vizija škole nas predstavlja kao školu sa  koja je otvorena za primenu savremenih metoda u organizaciji teorijske i praktične nastave, razmenu znanja, veština i iskustava sa drugim školama, socijalnim partnerima, lokalnom sredinim i inostrantsvom. U tom cilju pratimo aktuelne konkurse za projekte, podnosimo aplikacije i učestvujemo u projektima ne samo našeg Ministarstva“, rekao je Vukašinović.