'

Ulične trke „Grand PRIX Požarevac“

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 11.10.2018
0

Ulične trke „Grand PRIX Požarevac“  55. put u Požarevcu, kao deo oktobaraskih svečanosti.

 

Požarevačke ulične trke su tradicionalne na koje redovno dolaze najbolji atletičari.

Otvaranje trka je u četvrtak 11. oktobra u 16 sati, kada slede trke predškolaca a potom na programu su trke učenika osnovnih i srednjih škola, vojske, policije i rekreativaca kao i trke juniora i seniora. Očekuje se dolazak više od 30 klubova i oko 1000 takmičara.

 

Kako je na današnjoj konferenciji rekao Jovo Budimir trener u Atletskom klubu „Požarevac“, koji 25 godina učestuje u organizaciji ovih trka, ove godine nećemo gledati izvanrednu Amelu Terzić koja je bila povređena i sada polako počinje sa treninzima. Najverovatnije je gledamo na Državnom prvenstvu i Evropskom krosu. Marija Stambolić atletičarka ponikla u Požarevcu dolazi iz Amerike da iskoristi Amelino odsustvo i osvoji pehar.

Atletski klub „Požarevac“ će imati takmičare u svim mlađim kategorijama, koji su imali izvanredan nastup na krosu RTS-a, gde su pobedili čak i Pazarce. Seniora nema u klubu, što je tragedija malih mesta, jer nemamo mogućnost da ih zadržimo, rekao je Budimir.


Organizator manifestacije je Sportski savez Grada Požarevca i Atletski klub Požarevac, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.

Vaši komentari
Ostavite komentar