'

Dani Slobodana Stojanovića 12. i 13. oktobra (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 10.10.2018
0

Manifestacija Dani Slobodana Stojanovića održava se 12. i 13 oktobra, u organizaciji Narodne biblioteke „Ilija M Petrović, Fondacije „Slobodan Stojanović“ i grada Požarevca.


Prvog dana manifestacije u 13 sati biće položeno cveće na spomenik Slobodana Stojanovića u Sunčanom parku. U sali na spratu Biblioteke od 19 sati predviđeno je proglašenje pobednika na konkursu „Slobodan Stojanović“.
Nakon toga biće predstavljeni prošlogodišnja najbolja drama „Na točkovima“ i novo izdanje romana Slobodana Stojanovića „Lav u Beogradu“.
Narednog dana u biblioteci će biti priređen Kulturno-umetnički program „Nešto lepo“, u okviru kojeg će biti prikazana digitalizovana verzija filma „Siroče“ rađen po scenariju slobodana Stojanovića.

Ova godina, kako je rekao Dragan Stojanović, Slobodanovov brat, biće svojevrstan uvod za jubilarne desete Dane kada će sve biti na mnogo višem nivou i ljudi će se upoznati sa velikim raznovrsnim opusoma Slobodana Stojanovića. Ovogodišnja manifestacija ima privilegiju da će roman „Lav u Beogradu“ posvećen senima Duška Radovića biti predstavljen prvo u Požarevcu kao uvertira za budući film ili seriju na čijem scenariju je radio Zdravko Šotra.  
Grad će i dalje podržavati Biblioteku, a posebno Dane Slobodana Stojanovića.Vrednost manifestacije ogleda se i u broju pristiglih radova na konkurs, ove godine više od 50, znači da pisci vrednuju ovu nagradu i sve više pisaca konkuriše za nju, rekao je na današnjoj konferenciji Dejan Krstić, član Gradskog veća grada Požarevca.Vaši komentari
Ostavite komentar