'

Pomoć Crvenog krsta Srbije - dopremljene sušilice za isušivanje vlage

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: zagubica.org.rs
Čet, 9.08.2018
0

Organizacija Crvenog krsta Srbije i dalje pravovremeno deluje i pomaže lokalnoj zajednici u teškim trenucima, te je 7. avgusta dopremljeno 20 mašina za isušivanje vlage.

 

Istovremeno je od strane ovlašćenih lica Crvenog krsta Srbije u Žagubici održana i obuka za 15 lica koji će raditi sa sušilicama u poplavljenim domovima.

Obuku su održali predstavnici Nacionalnog tima i članovi mobilno – tehničkog tima Crvenog krsta Srbije, Milan Terzić i Ivan  Jovanović, prezentujući  način rada sa sušilicama, postupak i tehniku primene kako bi se na što efektniji i najbrži mogući način ukazala pomoć i što je najvažnije posao obavio valjano.


Tom prilikom je Milan Terzić istakao da će, u zavisnosti od toga koliko je u prostoru prisutna vlaga, a i na osnovu pređašnjih iskustava, jedna sušilica u jednom poplavljenom domaćinstvu biti od 5 -10 dana i za to vreme bi vlaga trebalo da se u potpunosti povuče, jer sušilica u proseku 3 – 5 puta ubrzava proces sušenja prostorija što će značajno doprineti samom procesu osposobljavanja prostorija za normalizaciju života žitelja Žagubice.      

Nakon sprovedene obuke Mobilni tim Crvenog krsta Srbije koji radi na postavljanju sušilica u poplavljenim domovima u naselju Žagubica, krenuo je  na teren, gde ih je zatekao i sa njima razgovarao i Aleksandar Vulin, ministar odbrane u Vladi Republike Srbije,obilazeći zajedno sa predstavnicima lokalnog rukovodstva i Safetom Pavlovićem,predsednikom opštine,poplavljena mesta u Žagubici. 

Vaši komentari
Ostavite komentar