'

Održani treći Izvorni dani Neresnice

KUČEVO JE UVEK ZLATNA IDEJA
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 1.08.2018
0

Pod sloganom “… sa tradicijom kroz vekove” više od 600 učesnika nastupilo je u subotu 28. jula na Letnjoj pozornici ispred Doma kulture u Neresnici na trećoj po redi kulturnoj manifestaciji “Izvorni dani Neresnice”.


Manifestacija je imala više segmenata, tako da  su u prepodnovnim časovima najbolji kulinari Istočne Srbije pripremali stara jela ovog podneblja a nakon toga učesnici su se nadmetali u nekim izuzetno zanimljivim igrama.

Tačno u 16,30 sati, svi koji su nastupili, kako u takmičarskom tako i u revijalnom delu manifestacije, prodefilovali su glavnom ulicom naselja i u centru pripremili mali spektakl igre i pesme.

Na otvaranju manifestacije govorili su domaćini – predsednik MZ Neresnici Ljubiša Ljubomirović  i predsednik opštine Kučevo Novica Janošević a manifestaciju je zvanično otvorio Radiša Dragojević predsednik Nacionalnog saveta Vlaha Srbije.

Zatim su nastupili članovi KUD-ova iz Neresnice, Vlaola, Stamnice, Duboke, Metovnice, Starčeva. Rudne glave, Šarbanovca, Petrovca, Osnića, Lubnice, Jasikova, Brezovika, Manastirice, Laznice, Duboke i Voluje kao i Folklorni ansambl Centra za kulturu iz Kučeva, solisti pevači i svirači.


Naravno nije moglo proći i bez izbora najlepše devojke ovog podneblja a nastup legendi narodne pesme-  Izvorinke Milošević i Gordane Stojićević predstaljao je, sam po sebi, vrhunski doživljaj za sve prisutne.

 Projekat „Kučevo je uvek zlatna ideja“ finansira opština Kučevo. 


Vaši komentari
Ostavite komentar