'

Peti "Teatar u tvrđavi" od 7. jula

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Pet, 6.07.2018
0

Peti pozorišni festival "Teatar u tvrđavi" biće održan od 7. do 11. jula u Malom gradu Smederevske tvrđave.


Na otvaranju će biti izvedena predstava Pozorišta na Terazijama "Dva mirisa ruže" po delu meksičkog pisca Emilia Karbaljida, u režiji Slavenka Saletovića.

Naredne večeri publika će moći da pogleda predstavu "Jazavac pred sudom" Petra Kočića, u režiji Mihajla Laptočevića, a nakon predstave, kroz interakciju sa glumcima, posetioci će sami režirati predstavu tako da menjaju tok radnje.

Dan kasnije na programu je predstava "Anika i njena vremena", rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i agencije "Beo Art".

Autorka teksta i rediteljka Ana Đorđević, kroz likove Andrićevih dela, kao i kroz lik Anike, traži izlaz iz nametnutih obrazaca života koje društvo postavlja i bavi se pitanjem snage i uticaja želja i odluka pojedinaca.

Smederevska tvrđava će 10. jula ugostiti predstavu "I svaki put kao da je prvi", rađenu u koprodukciji Kruševačkog pozorišta i "Art teme", po motivima iz dela Bore Stankovića, u režiji Jovane Tomić.

"Teatar u tvrđavi" zatvara "Ukalupljivanje - Tragedija loptanja u Srba" reditelja Makisma Miloševića, po tekstu Strahinje Madžarevića.

Festival je revijalnog karaktera, a ulaznice koštaju 200 dinara osim za predstavu "Jazavac pred sudom" za koju je ulaz slobodan.

Vaši komentari
Ostavite komentar