'

Požarevac nagradio najbolje učenike (VIDEO+FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 13.06.2018
0

Jednokratnom novčanom nagradom Grad Požarevac je danas nagradio učenike, ali i njihovim mentore koji su dali nemerljiv doprinos njihovom uspehu na republičkim ili međunarodnim takmičenjima, na kojima su osvojili jedno od prva tri mesta.


Nagrade je uručio zamenik gradonačelnika grada Požarevca Saša Pavlović koji je pozdravljajući prisutne istakao da kada je gradska uprava donosila odluku da se nagrade učenici osnovnih i srednjih škola za osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, novčani iznosi kako je rekao nisu bili suština, već simbol.


“Ove novčane nagrade, mišljenja sam, imaju dvojako značenje. Najpre, da vam pokažu da se znanje i vredan rad, kao i talenat uvek na kraju isplate, a potom i da imate u vidu da je taj uspeh primećen i izuzetno cenjen od strane ljudi koji vode ovaj grad. Naravno, visina novčanog iznosa nimalo ne odražava količinu vremena i neprospavanih noći koje ste vi uložili u ove rezultate, ali se shodno mogućnostima trudimo da povećavamo nagrade. To smo učinili i ove godine, tako da se, na primer, sada ekipna takmičenja nagrađuju sa duplo većim iznosom nego u ranijem periodu”, rekao je između ostalog Pavlović.


Za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju, dodeljene su nagrade u visini od 15.000 dinara, za drugo 14.000 dok je za treće izdvojeno 13.000 dinara dok su za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju uručene novčane u visini od 12.000 dinara, drugo 11.000 dinara, i treće 10.000 dinara.