'

Fudbal pogurao prodaju televizora

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Dnevnik
Sre, 13.06.2018
0

Zaljubljenici u fudbal koji imaju dovoljno novca već su otputovali u Rusiju.  Oni koji su imali sreće pa u nekoj od brojnih nagradnih igara osvojili put u Rusiju već se pakuju.


Najbrojnijoj kategoriji ostaje da kupi novi dobar televizor, šeta po kanalima i gleda utakmicu koju odabere. Za dobru ponudu probrinuli su se pre svih prdavci tehničke robe i banke. Drugi učesnici u prometu takođe su videli dobru šansu da plasiraju svoje proizvode. Zato je preporuka ljubiteljima fudbala koji će pratiti najveći svetski fudbalski događaj putem ekrana da, pre nego što se odluče za kupovinu, prošetaju po prodavnicama.

10–20 odsto povećana prodaja televizora

Prodaje se više televizora nego obično u ovo doba godine kada šampionata nema. Kako prodavci tvrde, kupuje se od 10 do 20 odsto TV prijemnika više. Potrošači mogu da biraju između raznih tipova i cena TV prijemnika. Prodavci kažu da se oni pođednako kupuju i za keš, i na kredit i na kartice. Potražnja je pojačana. To je uobičajeno pred prvenstva u popularnim sportovima i olimpijade.

Šampionat u džepu

Kada je održavan prethodni fudbalski šampionat, u Brazilu, takođe su se više kupovali TV prijemnici. Međutim, bila je velika potražnja i za TV karticama koje su se koristile da se računar pretvori u televizor. Sada ih više gotovo i nema u ponudi. Te kartice su mahom podržavale analogni TV signal, dok u Srbiji već nekoliko godina ide isključivo digitalni. Analogne kartice se nude na prodaju na sajtovima i staju samo 400 dinara. One za digitalnu podršku su skuplje – i do 2.500 dinara. Moderni računari lako se pretvaraju u TV. Tu su i mobilni telefoni pa se šampionat može poneti i u džepu, radi gledanja. Ali TV prijemnici ne izlaze iz mode.


Veći ekran i jasnija slika omogućiće ljubiteljima fudbala da vide svaki detalj: da li je bio penal ili ofsajd bolje će se videti na većem ekranu visoke rezolucije.

Kupci TV prijemnika koji će sačekati minut do dvanaest da kupe novi aparaz imaju još vremena da pronađu i odgovarajuću cenu i model kupovine. Ukoliko žele duže rokove otplate, mogu još da stignu da podignu i kredit. Većina banaka klijentima koji kod njih imaju otvoren račun brzo i lako ga odbrava. Rešenje je keš kredit. Potošački krediti kod kojih banke i trgovačke kuće snose troškove kreditiranja već dugo ne stanuju ovde.


Vaši komentari
Ostavite komentar