'

Požarevac ponovo najhumaniji (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 13.06.2018
0

Međunarodni dan davalaca krvi, 14. jun biće obeležen i u Srbiji, edukativnim i informativnim manifestacijama i akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Požarevačkom Crvenom krstu biće dodeljeno najviše priznanje iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi - Plaketa za "Najhumaniji grad" u 2017. godini.

 

Kako je istakla Jelena Rašić iz Crvenog krsta Požarevac, Plaketu za "Najhumaniji grad" ispred požarevačke organizacije primiće Đino Josić, novinar i višestruki dobrovoljni davalac krvi, koji je ove godine stoti put dao krv.

Crveni krst Požarevac u sredu, 20. juna u svečanim salonima Gradskog zdanja, organizovaće prijem povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi i tom prilikom u znak zahvalnosti, svim dobrovoljnim davaocima koji su u akcijama dobrovoljnog davanja krvi učestvovali 35, 50, 75 i 100 puta, dati priznanja.

Da podsetimo, sa dostignutim nivoom davanja krvi od 6,26% u odnosu na broj stanovnika Grad Požarevac je još jednom proglašen za grad sa najhumanijim stanovništvom a Crveni krst Požarevac za najuspešniju organizaciju u Srbiji za omasovljavanje i organizaciju akcija dobrovoljnog davanjaj krvi.

Međunarodni dan davalaca krvi, 14. jun biće obeležen u Srbiji sa ciljem podizanja nivoa svesti o potrebi za bezbednom krvi i produktima od krvi, kao i izražavanje zahvalnosti davaocima.

Više o ovim temama pogledajte u snimku gostovanja u jutarnjem program "Nedremanje",Jelene Rašić, stručnog saradnika Crvenog krsta Požarevac.


 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar