'

Akcija MUP-a: Uhapšeno 67 osoba, krivične prijave protiv 129

HRONIKA
Autor: Hit1
Izvor: PU Požarevac
Čet, 24.05.2018
0

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama, navodi se u saopštenju PU Požarevac.


Oduzeto je ukupno 83,1 kilogram droge, od čega je 82,8 kilograma marihuane, oko 28,6 grama heroina, 79,5 grama kokaina, 116,4 grama amfetamina, 179 komada tableta ekstazi. 

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Takođe, na teritoriji Beograda i Sombora otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Jedan od akcenata u akcijama sprovedenim na teritorijama svih 27 policijskih uprava u Srbiji bio je i na suzbijanju prodaje droge u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima. 

Pripadnici MUP-a oduzeli su i 13 puška, od čega dve poluautomatske, 10 pištolja i 287 komada municije različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 13.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnete protiv 42 osobe. Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Osim krivičnih dela iz pomenutih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni, koji se terete da su izvršili krivična dela teška telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice...


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv dvadesetdvogodišnjakinje, osumnjičene da je držala drogu radi prodaje na teritoriji Kučeva kao i u blizni jedne osnovne škole.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija u okolini Kučeva, vlasništvo brata osumnjičene koji je na privremenom radu u inostranstvu, pronađenoje 3,490 grama marihuane, za koju se sumnja da je njena.  

Protiv osumnjičene je podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneli su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana u kom osumnjičeni boravi u okolini Malog Crnića, pronađena su tri pištolja, vazdušna puška, 44 komada pištoljske municije, 16 komada vojnih puščanih mmetaka, 37 komada manevarske municije, tri komada malokalibarskog metka i pakovanje od devet komada barutnog punjenja.

Vaši komentari
Ostavite komentar