'

Noć muzeja 19. maja

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 15.05.2018
0

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja ove godine će, 15. put, biti održana 19. maja. Narodni muzej u Požarevcu i ove godine priključuje se obeležavnju Evropske noći muzeja.


Noć muzeja u organizaciji Narodnog muzeja u Požarevcu, odvijaće se na više lokacija. Ovogodišnja noć muzeja se održava u subotu 19. maja, u vremenu od 17 do 01 sat posle ponoći.

U Galeriji savremene umetnosti naši sugrađani će moći da vide izložbu "Arheoakustika sakralne arhitekture srednjovne Srbije". Izložba je posvećena prvim arheoakustičkim istraživanjima kod nas – ispitivanju odnosa zvuka i graditeljskog nasleđa srednjovekovne Srbije.

U glavnoj zgradi muzeja biće postavljena arheološka izložba "Blago morskih dubina iz  Viminacijuma" Dragane Spasić Đurić  dok će u zgradi Miodraga Markovića biti održana likovno- arheološka radionica "Upoznaj Narodni muzej". Autori ove radionice su Teodora Branković i Marina Radosavljević.

U Etno parku „Tulba“ biće postavljena izložba „Deca i dečija odeća u XX veku“, autorke Danica Đokić a u Maloj galeriji Narodnog muzeja, posetioci će moći da pogledaju izložbu crteža i grafika Miodraga Elezovića i Marije Aleksić.

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta. Ovogodišnja manifestacija ima za cilj da obeleži neke lične, intimnije i humane pobede kao nadmašivanje samog sebe - pobede u životu, umetnosti, prosvetiteljstvu, kulturi, nauci, u svemu što čini svet oko nas sadržajnijim, važnijim i vrednijim.

Vaši komentari
Ostavite komentar