'

Filmska turneja „Slobodne zone“ i u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Pon, 16.04.2018
0

Publika u više od 50 mesta i gradova u Srbiji imaće priliku da od sredine aprila do kraja juna besplatno pogleda pet filmova sa festivala „Slobodna zona“, održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival biće održan i u Požarevcu.


Predvodnik turneje je dokumentarni mjuzikl Dan oslobođenja, koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe „Lajbah“ u „poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta“ – Severnoj Koreji.

Na programu će se naći i Čavela, muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiraciji Pedra Almodovara. Ovaj film je postao hit evropskih festivala 2017. godine i na 13. festivalu „Slobodna zona“ osvojio nagradu publike.

Značajno mesto na repertoaru ovogodišnje turneje „Slobodne zone“ pripada i filmu Ćambra koji je u Kanu osvojio priznanje "Europa Cinemas Label Award".

Na programu su i igrani film Crveni pas o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, kao i dokumentarac 500 godina koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji

Ovogodišnja turneja „Slobodne zone“ održaće se u Krupnju, Zaječaru, Rumi, Subotici, Bačkoj Palanci, Prijepolju, Inđiji, Lazarevcu, Ivanjici, Obrenovcu, Vršcu, Bečeju, Loznici, Šapcu, Čačku, Zrenjaninu, Valjevu, Negotinu, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Bajinoj Bašti, Paraćinu, Kanjiži, Petrovcu na Mlavi, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Užicu, Mokrinu, Kruševcu, Pančevu, Leskovcu, Novom Bečeju, Ruskom Krsturu, Mionici, Dimitrovgradu, Sjenici, Novom Pazaru, Žablju, Gornjem Milanovcu, Vrnjačkoj Banji, Somboru, Irigu, Prokuplju, Odžacima, Jagodini, Požarevcu, Mladenovcu i Boru.

Vaši komentari
Ostavite komentar