'

Izložba filmskih plakata Istorijskog arhiva Požarevac

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Istorijski Arhiv Pozarevac
Uto, 13.02.2018
0

U Zavičajnom muzeju u Paraćinu postavljena je izložba filmskih plakata Istorijskog arhiva Požarevac. Organizator gostovanja izložbe je Zavičajni muzej Paraćin.


Plakati sa ove izložbe govore o filmovima nemačke, mađarske, švedske i američke produkcije u navedenom periodu, a koji kao celina, ostavljaju snažan utisak o događajima i tokovima prošlosti. Kontinuitet praćenja plakata kroz vreme njihovog izdavanja, predstavlja istoriografsku priču posebnu po svojoj dinamici i profilisanim životnim temama koje čine njihov sadržaj.

Izložba je javnosti prvi put prikazana u Galeriji Trgovinskog centra u Ptuju u Republici Sloveniji aprila 2011. godine, a potom i u Požarevcu, Beogradu, Čačku i Ćupriji.


Na svečanosti otvaranja izložbe prisutnima su se obratili Branislav Stojanović, direktor Zavičajnog muzeja u Paraćinu, dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac i koautorka izložbe i dr Dragana Miloradović, koautorka izložbe.

Do 9. marta koliko će izložba trajati u Muzeju, Paraćinci će imati priliku da pogledaju plakate filmova koji su se prikazivali u Srbiji tokom Drugog svetskog rata.

Vaši komentari
Ostavite komentar