'

Turci počeli sa zapošljavanjem

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: danas.rs
Pet, 9.02.2018
0

Prema izvorima lista Danas, bliskih lokalnoj samoupravi, turska tekstilna kompanija Ringelsan DOO Požarevac je zaključila prve poslove i krenula da zapošljava radnike u svojim pogonima. Oni su u ovom trenutku u završnoj fazi tehničkog i tehnološkog osposobljavanja objekta radi pokretanje proizvodnje, a sve iz razloga jer su potpisani višemiliomski ugovori sa stranim kupcima koji su oročeni i prva isporuka proizvoda iz Požarevca mora da se realizuju do kraja aprila tekuće godine.

 

Zbog toga podnet je zahtev Nacionalnoj službi zapošljavanja radi pribavljanja kandidata koji treba da se obuče za rad u fabrici tekstila, koji će se stručno osposobiti i zasnovati radni odnos na neodređeno vreme.

U prvoj fazi u naredna tri meseca obučiće se i zaposliti 300 radnika. Obuka će početi već 15. februara, a uslovljen je otvaranjem konkursa kod nadležne NSZ, kao i brzinom zajedničkog delovanja službenika NSZ-a i menadžmenta Ringelsana.

 – Nakon uspešno završene obuke sa kandidatima, odnosno sa učesnicima programa, zasnovaće se radni odnos na neodređeno vreme sa naknadom za rad koja će biti uvećana za 20% od minimalne cene rada, dok će radnicima koji rade složenije poslove zarada biti određena u skladu sa njihovim kvalifikacijama i stručnom spremom. - kaže izvor danas.rs

Inače, prema ranijem dogovoru menandžmenta Ringelsana i predstavnika lokalne samouprave, namera i potreba ove turske tekstilne kompanije, da se u narednom periodu zaposle više od hiljadu radnika u nekoliko faza.

Naredne faze do punog kapaciteta odvijaće se kvartalno, tako da pomenuti broj od hiljadu radnika, očekuje da se zaposli do sredine sledeće godine.

Vaši komentari
Ostavite komentar