'

Grupna izložba slika akademskih umetnika u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: GSU Požarevac
Čet, 7.12.2017
0

U Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu u utorak 5. decembra, otvorena je  grupna izložba slika akademskih umetnika Momira Kneževića, Zorana Todora i Žarka Vučkovića.


Prisutne goste najpre je pozdravila u ime Narodnog muzeja u Požarevcu Marina Radosavljević, istoričar umetnosti, kustos Galerije.

Nakon uvodnog dela prisutnim ljubiteljima umetnosti obratio se Nenad Kebara, doktor filozofije književnosti koji je i otvorio izložbu. 

Izložbena postavka biće postavljena do20.decembra. Ulaz je slobodan.

Momir Knežević rođen je 19.08.1949.u Petrovićima. Učio je freskoslikarstvo kod Nauma Andrića. Diplomiraoje 1981. Godine na Odseku za likovno vaspitanje Nastavničkog fakulteta u Nikšiću, klasa profesora Nikole Gvozdenovića.

Dobitnik je sedam nagrada i priznanja za slikarstvo.Izlagao je kopije fresaka na 11 samostalnih izložbi. Samostalno je izlagao slike na 52 izložbe.Učestvovao je na više d 270 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

ZoranTodor je rođen 11.01.1959.godine u Smederevskoj Palanci. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek grafike, u klasi profesora Božidara Džemerkovića, 1984. godine. Član ULUS-a. Učestvovao na preko 200 grupnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.Dobitnik je više nagrada za slikarstvo.

Žarko Vučković je rođen 1963. godine u Kninu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti. Samostalno izlagao 34 puta i učestvovao na više od 450 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik preko 30 nagrada za slikarstvo i crtež. Član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Prištini - Zvečan.

Vaši komentari
Ostavite komentar