'

Žagubici tri nagrade na Sajmu Etno hrane i pića

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: zagubica.org.rs
Sre, 6.12.2017
0

Opština Žagubica i ove godine aktivno je učestvovala na Međunarodnom Sajmu Etno hrane i pića, koji je u Beogradu održan od 22. do 25. novembra. Ove godine opštini Žagubica pripale su tri nagrade, dve Milosavi Grozdić iz Žagubice za proizvod u podgrupi proizvodi i prerađevine od voća za „Slatko od dudinja“ i za podgrupu konstantantan kvalitet za „Homoljski pekmez od čitlavke“, dok je pčelarska zadruga „Homolje med“ dobila diplomu za robnu marku „Med i proizvodi od meda“.

 

U okviru prezentacije i promocije etno – proizvoda iz Homoljskog kraja u posetiocima Sajma priređen je i Homoljski Etno doručak gde su čuvanje tradicije i proizvoda prezentovale dve opštine koje čine oblast Homolja, a to su opštine Žagubica i Kučevo.

Radiša Milošević, rukovodilac Odeljenja za privredu i ekonomski razvoj žagubičke opštine,  pozdravio je domaćine i goste, istakavši posebno svesrdnu podršku lokalne vlasti iz opštine Kučevo, kao i rukovodstva opštine Žagubica za samo učešće na XII Sajmu etno – hrane i pića. 

Pored prezentacije Homoljskog Etno doručka, opština Žagubica promovisala je i razne proizvode a izlagači su nastupali  u okviru štanda regionalne privredne komore Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga, ispred koje je govorila Božica Cvišić, saradnik u Regionalnoj privrednoj komori Požarevac. Tim povodom je istakala da je u okviru štanda Regionalne privredne komore Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga bilo najviše izlagača, pogotovo ako se u obzir uzmu prethodnih nekoliko godina i da je na to, a i na saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima  izuzetno ponosna.

Sajmu su prisustvovali i na štandu boravili Olivera Pauljeskić, presednik Skupštine opštine Žagubica i Smederevka Buckić, načelnik Opštinke uprave sa saradnicima.

Vladan Lazić, direktor Turističke organizacije opštine Žagubica izrazio je svoje impresije prilokom posete Sajmu posebno istakavši činjenicu da Srbija, a konkretno i opština Žagubica imaju bogatu ponudu  u domenu hrane i pića.

Proizvođači iz opštine Žagubica izložili su svoje proizvode na štandu zajedno sa proizvođačima iz opština Kučevo i Smederevska Palanka sa kojima već godinama uspešno sarađuju.

A da će se saradnja nastaviti i nadalje potvrđuju ne samo dobri dosadašnji kontakti, koje opština Žagubica gaji već godinama unazad sa svim opštinama koje učestvuju na Sajmu, sa proizvođačima, Privrednom komorom Srbije i Grada Beograda kao organizatora, već i brojne nagrade koje učesnici ponesu sa prestižne Međunarodne manifestacije „Etno Sajam Hrane i pića“.


Vaši komentari
Ostavite komentar