'

Obeležen Dan prosvetnih radnika (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 14.11.2017
0

Juče je u Požarevcu je obeležen Dan radnika u obrazovanju. Tim povodom u Velikoj sali Centra za kulturu priređena je Svečana akademija na kojoj su dodeljene nagrade zaposlenima za ostvarene rezultate u vaspitno – obrazovnom radu u saradnji, razvoju obrazovanja, kao i mnogobrojnim darodavcima koji su pomogli rad obrazovnih ustanova.

 

Ovom prilikom gostima su se obratili gradonačelnik Bane Spasović i član Gradskog veća za prosvetu i zdravstvo Vesna Pejić, dok je priznanja uručio zamenik gradonačelnika Saša Pavlović.

Gradonačelnik Grada PožarevcaBane Spasović ovom prilikom je istakao da je lokalna samouprava u prethodne dve godine izdvojila značajana sredstva za objekte obrazovnih ustanova.

“Posao kojim se bavite ne može se uporediti sa ostalim zanimanjima zato što vam nijedan dan nije isti kao prethodni. Možda gradivo i nastavni program jesu, ali mladi umovi koje treba nahraniti znanjem, svakako nisu. Iznova vam dolaze sa novim pitanjima, različitijim nego što su bila juče jer su i oni drugačiji. Ono što nisu znali u sredu, naučili su od vas u četvrtak, a u petak su želeli da potpitanjem to znanje dopune", izjavio je između ostalog gradonačelnik Spasović.

Na akademiji dodeljene su nagrade zaposlenima za ostvarene rezultate u vaspitno – obrazovnom radu u saradnji, razvoju obrazovanja, kao i mnogobrojnim darodavcima koji su pomogli rad obrazovnih ustanova. Povelju za životno delo i novčanu nagradu od 50 hiljada dinara je dobio učitelj, dugogodišnji predsednik Učiteljskog društva i predsedik UO Crvenog krsta Požarevac Milutin Avramović.

Snimak akademije pogledajte OVDE.

 

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar