'

Podrška planiranju daljeg razvoja

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Danas
Uto, 14.11.2017
0

Opština Veliko Gradište dobiće podršku u planiranju i programskom budžetiranju u okviru Programu Exchange 5.


Tako će ova podunavska komuna, od decembra ove godine, dobiti značajnu pomoć u projektovanju daljeg razvoja. Ova opština izabrana je među 41 prijavljenom lokalnom samoupravom i jedina je opština pored još sedam izabranih gradova: Vršca, Šapca, Niša, Beograda, Požarevca, Novog Sada i Sremske Mitrovice.

Tim povodom u Velikom Gradištu je održan inicijalni sastanak na kojem su dogovorene smernice i aktivnosti za predstojeći projekat. Inače, Konkurs za podršku lokalnim samoupravama u planiranju i programskom budžetiranju u okviru Programa Edžchange 5 bio je raspisan u periodu od 18. avgusta do 15. septembra 2017. godine. Tokom naznačenog perioda primljena je ukupno 41 prijava lokalnih samouprava, koje su ocenjene u skladu sa Smernicama za konkurs.

Planirano je da tokom 2018. godine u okviru Programa Edžchange 5 bude raspisan još jedan Konkurs za podršku lokalnim samoupravama u planiranju i programskom budžetiranju tokom koga će dodatni broj lokalnih samouprava biti podržan u unapređenju kvaliteta Odluka o budžetu i izveštaja o učincima programa, te njihovom uvezivanju sa ostalim lokalnim planskim dokumentima.

Vaši komentari
Ostavite komentar