'

“Ana Karenjina“ u Velikom Gradištu

OKRUG
Autor: Hit1
Izvor: SO VG
Uto, 31.10.2017
0

Najnovije filmsko ostvarenje – adaptacija čuvenog Tolstojevog romana „Ana Karenjina“ pod nazivom „Ana Karenjina, sećanja Vronskog“, u režiji Karen Šahnazarova, biće prikazano u sali Kulturnog centra Veliko Gradište, u subotu, 4. novembra, sa početkom u 20 sati.



Radnja filma odvija se u vreme rusko-japanskog rata, u Mandžuriji. Glavni hirurg ruske vojne bolnice spasava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom.

Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine i da mu je baš on spasao život jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice. „Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine“.

Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života – šta je nateralo njegovu majku na kobni čin?

Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju.

Glavne uloge igraju Elizaveta Bojarskaja i Kiril Grebenšhikov. Cena ulaznice je 250,00 dinara.

Vaši komentari
Ostavite komentar