'

Prijem za učesnike osmog Regionalnog foruma wellness i spa industrije

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 20.10.2017
0

Viminacijum je bio domaćin osmog Regionalnog foruma wellness i spa industrije Centralno evropske inicijative, rečeno je na današnjem prijemu koji je upriličila Svetlana Milutinović, pomoćnica gradonačelnika zadužena za urbanizam, sa članovima Gradskog veća i direktorima javnih ustanova.

 

Pozdravljujući goste Svetlana Milutinović, pomoćnica gradonačelnika zadužena za urbanizam, istakla je da je grad Požarevac prepoznao značaj razvoja turizma i trenutno je u izradi studija opravdanosti ulaganja u turizam.

“Jedan od najvećih potencijala je upravo arheološko nalazište, gde je forum održan”.

Na forumu je promovisan Viminacijum kao najočuvanija rimska terma Srbije, najverovatnije i na Balkanu. 

Po rečima Nataše Ranitović, predsednice Klaster wellness Srbije forum je imao za cilj održivi razvoj zdravstvenog, wellness i spa turizma u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana koje pretenduju da budu lideri u regionu.

Tema ovogodišnjeg foruma bila je kako povezati rimsku spa kulturu i tradiciju dugu dve hiljade godina i primeniti ih u savremenom konceptu, u autentičnom spa proizvodu na našim prostorima, kako bi taj turistički proizvod bio brend koji će privući domaće, a posebno strane turiste”, rekla je na današnjem prijemu Nataša Ranitović, predsednica Klaster wellness Srbije.

Snimak sa današnjeg prijema pogledajte OVDE.

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar