'

Požarevac "u trci" za najviše asfaltiranih saobraćajnica u Srbiji

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio, pozarevac.rs
Sre, 11.10.2017
0

Na prostoru grada Požarevca uporedo se izvode radovi na nekoliko lokacija. Neke od njih je danas obišlo gradsko rukovodstvo kako bi se i lično uverili u napredovanje na gradilištima.


Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, sa saradnicima, obišao je radove u ulici Čede Vasovića i u MZ "Gornja Mala". Radovi se izvode u dužini od 750 metara, odnose se na površinu parking prostora od 1.045 m2, što je 81 parking mesto, a površina trotoara iznosi 1900 kvadrata.

Radovi će biti završeni do petka 13. oktobra, a vrednost ove investicije iznosi nešto manje od 16,5 miliona dinara.

Nakon obilaska u ulici Čede Vasovića, rukovodstvo grada Požarevca obišlo je radove i u MZ "Burjan". Naime, ojačava se kolovozna konstrukcija u Đerdapskoj ulici, dužine 172 metara, širine 3 metra ili ukupne površine 604,7 kvadratnih metara. Vrednost ove investicije je oko 2,3 miliona dinara. Isti radovi se izvode u ulici Koste Racina, dužine 173 metra širine 2,8 metara, površine 524,40 m2, a ovaj posao vredan je oko 2.166.043,00 dinara.

Zatim, u Vršačkoj ulici za iste radove na površini kolovoza od 365,8 metara, vrednost posla staje ukupno 1.375.901,36 dinara.

U Burjanu se još radi i u ulici Branka Mitića deonica dužine 170 metara širine 2,8 metara, a vrednost investicije je 1,7 miliona dinara.

U MZ Sopot završeno je asfaltiranje ulice Voje Damjanovića i La Martinove ukupne površine kolovoza 966,35 metara, a vrednost radova je 3.801.373,00 dinara.

Požarevavki gradonačelnik je ovom prilikom izjavio, da do kraja godine očekuje asfaltiranje preko 23 kilometra puteva na teritoriji Grada Požarevca i da će naš grad biti među vodećima u Srbiji po dužini asfaltiranih ulica i saobraćajnica.

Kada je u pitanju ulica Čede Vasovića, tu će se najzad urediti parkiranje i povećati bezbednost pešaka jer će trotoari najzad biti oslobođeni za njih.

Spasović je najavio da se već radi projekat i za drugu stranu ulice Čede Vasovića i da će time biti kompletirano investirane u ovoj ulici.

Tokom obilaska ulica u MZ Burjan i Sopot gradonačelnik Spasović je rekao, da se najzad sređuju ulice koje nikada nisu bile uređene i to će se nastaviti ubuduće.

Odbornica u Skupštini Grada Požarevca Maja Cvetković iz Gornje Male, se zahvalila lokalnoj samoupravi na velikim investicijama u ovoj Mesnoj zajednici koje su realizovane u ovoj godini. Ona je napomenula da ta dinamika nije bila zabeležena prethodnih godina i da očekuje još ulaganja u Gornjoj Mali.

Milenko Stojković predsednik MZ Burjan je istakao, da su investicije u ovom delu "nikad veće", ali se i zahvalio rukovodstvu Požarevc na podršci i asfaltiranju pomenutih ulica, zato što u ovim ulicama nikada nije bilo asfalta.

Vaši komentari
Ostavite komentar