'

Grad preuzima deo "Bambi parka"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Novosti
Pon, 9.10.2017
0

Grad će preuzeti deo "Bambi parka" kod hale sportova, na površini od dva hektara koji se nalazi u posedu čuvenog konditorskog koncerna.


Zauzvrat, "Bambi" će preuzeti 16 gradskih parcela koje se prostiru na 2,6 hektara u krugu njegove fabrike, u staroj industrijskoj zoni. Odluku o razmeni nepokretnosti usvojila je Skupština grada, a doneta je jer je "Bambi" lokalnoj samoupravi dostavio predlog da otkupi pojedine parcele u svom fabričkom krugu.

Podsetimo, zabavni "Bambi park" su 1999, tokom bombardovanja Srbije, zajedno izgradili firma "Madona", čiji je vlasnik sin nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića Marko, i pomenuta kompanija. Plac od dva i po hektara im je tadašnja opštinska garnitura u Požarevcu besplatno ustupila, a u delu parka koji pripada "Bambiju" i ne koristi se od 2005. nalazile su se drvene kućice, sunčani sat, jedrenjak, fontana, tobogan, kiosci... U Miloševićevom delu, na oko 50 ari - koji se, takođe, godinama ne koristi - bili su bazen, lavirint, vidikovac, teren za ekstremne sportove.

Većina nabrojanih objekata u "Bambi parku" danas je ruinirana, dok su ostali uništeni u požaru ili su ih pohodili ovdašnji vandali. 

Iako još nije poznato šta će biti sa Markovim delom, zna se da je lokalna samouprava još ranije izrazila spremnost da i to preuzme, kako bi čitav kompleks bio obnovljen i ponovo služio za igru i zabavu najmlađih. Ne zna se, međutim, da li je vlasnik - koji već poduže ne živi u Srbiji - zainteresovan za bilo kakav dogovor.

Vaši komentari
Ostavite komentar