'

Nagrađeni učesnici kolonije „Poezija Mileninih boja“

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 13.09.2017
0

Danas je u izložbenom prostoru Galerije Milene Pavlović Barili organizovana dodela nagrada učesnicima kolonije pod nazivom „Poezija Mileninih boja“, koja je organizovana 2. septembra, u okviru pratećih manifestacija 54. LJKI.

 

Ušesnici likovne kolonije bili su likovni stvaraoci ULIS-a Milene Pavlović Barili Požarevac, deca vrtićkog uzrasta PU Ljubica Vrebalov, Požarevac u pratnji vaspitačice Marije Čerkez i učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada.

Prilikom današnjeg obraćanja Ljiljana Dabić v.d upravitelja Fondacije Milenin dom, likovna kolonija pokazala je da naš grad ima talentovane dece i da radovi koji su nastali, bili  su motivisani radom i životom naše velike umetnice Milene Pavlović Barili.


Žiri u sastavu istoričara umetnosti i profesora likovne kulture Violete Tomić, Jovanke Likar, Tatjane Dokmanović i Marine Radosavljević doneo je odluku da nagradi tri rada iz PU „Ljubica Vrebalov“ i to Saru Nikolov za osvojeno prvo mesto, Nikoliju Stanojević za drugo i Ninu Petrović za osvojeno treće mesto.

Učenike OŠ „Dositej Obradović“ Požarevac,  Vuka Milovanovića za svojeno prvo mesto, Milicu Rajković za svojeno drugo mesto i Sofiju Stojadinović za osvojeno treće mesto.


Žiri je nagradio i učenike srednjih škola i to Ivanu Canić iz Medicinske škole za osvojeno prvo mesto, Jelenu Milisavljević iz Medicinske škole i Nevenu Živanović iz Politehničke škole za osvojeno drugo mesto kao i Teodoru Denčić iz Medicinske škole i Ivana Stokića iz Politehničke škole Kostolac za osvojeno treće mesto.

ULIS Milene Pavlović Barili u okviru kolonije realizovao je i deo humanitarnog projekta „Požarevac u srcu“. Izložba tih radova biće organizovana 19. septembra, u požarevačkom Centru za kulturu a potom i aukcija 28. septembra.

Vaši komentari
Ostavite komentar