'

Druga Međunarodna likovna izložba ’’Artefakt’’

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs
Pon, 11.09.2017
0

Druga Međunarodna likovna izložba ’’Artefakt’’, biće otvorena u sredu 13. septembra u Velikom Gradištu, u galeriji Narodnog muzeja, Kneza Lazara 40, sa početkom u 19 sati.

 

Organizator izložbe je Narodni muzej Veliko Gradište, pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište i uz suorganizatore ULS ’’Đura Jakšić’’ iz Požarevca i udruženje ’’Focus Europa’’ iz Neudrossenfeld-a (Nemačka).

''Izgubljena primarna veza sa svetom i ostavljanje svedočanstva (Artefakt-a) o obnavljanju te veze je osnovna ideja ove druge po redu međunarodne likovne kolonije u Velikom Gradištu.'', kaže se u predgovoru direktora Narodne biblioteke, Mr Dragana Bogičića,

 ''Oplemeniti prostor u kome živimo, sa idejama ljudi iz celoga sveta jeste poduhvat koji je i hrabar i naizgled nemoguć, ali koliko je prostora gde mi nismo bili i nećemo nikada biti, toliko je svaki dolazak umetnika iz sveta u našu sredinu, dobitak za sve nas.''.

’’Artefakt 2’’ će okupiti više od 20 učesnika iz petnaestak zemalja, među kojima i Južne Koreje, Avganistana, Republike Baškirije...

Vaši komentari
Ostavite komentar