'

Požarevački pčelari odlaze na Kongres u Istanbul

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: Hit radio
Pon, 11.09.2017
0

Udruženje pčelara Požarevac 27. septembra, organizuje odlazak na Kongres pčelarstva koji se održava u Istanbulu od 29. septembra do 4. oktobra.


Kako je rekao za naš medij predsednik požarevačkog Udruženja Dejan Milošević, ovo je jedinstvena prilika da članovi vide svetska dostignuća iz oblasti pčelarstva.

“Kongres pčelarstva se održava svake četvrte godine na svim kontinentima. Kandidat za domaćina pčelarskog kongresa 2021. godine je Srbija, tako da verujemo da će naš program i prezentacija i izlaganja u Istanbulu u mnogome pomoći da se ovakvo dešavanje organizuje u našoj zemlji. Navedene promocije pripremljene su od strane predstavnika naše zemlje i Saveza pčelarskih organizacija Srbije u Istanbuluu mnogome pomoći kao", rekao je Milošević.

Kako kaže, u SPOS-u procenjuju da bi dobijanje domaćinstva ovog Kongresa preporodilo srpsko pčelarstvo, u privrednom i marketinškom smislu. Kompletna prezentacija Srbije koju SPOS sprovodi, svakako će izuzetno doprineti daljoj promociji srpskog pčelarstva, koje već ima značajnu reputaciju u svetu koje je steklo poslednjih godina, a sada će ista značajno biti poboljšana.  


Vaši komentari
Ostavite komentar